Lymfatický systém a jeho význam

Lymfatický (mízní) systém člověka je velmi důležitý pro zdravé tělo plné energie, a také pro dobrou imunitu. Není se co divit, že jeho přetížení nebo narušení jeho funkce způsobuje pestrou škálou projevů. Ať už jsou zdánlivě neškodné nebo více či méně nepříjemné, měli bychom jim věnovat pozornost.

Je dobré zpozornět při

  • Nezvyklé únavě a pocitu nedostatku energie
  • Otocích nebo pocitu napětí ve tkáních (ruce, nohy, obličej,..)
  • Vyrážkách nebo ekzémech
  • Zahlenění a časté nemocnosti
  • Pocitu napětí v břiše, špatném trávení, nevolnosti po těžším jídle
  • Hormonálních výkyvech
  • Špatném hojení a regeneraci

Tyto projevy jsou samozřejmě velmi nespecifické a často bývají projevu i jiných potíží. Nicméně pokud ulevíme lymfatickému systému, tělo si dokáže poradit i s problémy souvisejícími

Určitě to zvládne ve chvíli, kdy se jinak cítíme zdraví a včas zareagujeme na momentální výkyv z rovnováhy. Čím déle tyto mírnější projevy ignorujeme, tím složitější je návrat k rovnováze a rychlé regeneraci těla. Proto je vždy výhodnější věnovat se prevenci nebo řešit potíže včas.

To se samozřejmě snadněji říká a píše, než doopravdy dělá. Člověk je tvor pohodlný a nerad mění své zažité návyky, i když ví a cítí, že mu úplně nevyhovují. Proto se snáze přemluví k časově omezené činnosti, která je razantnější a má rychlejší efekt, než k soustavné každodenní péči o sebe. Ale i to je lepší než nic. Proto existuje tolik preventivních i léčebných postupů.

Přirozený způsob podpory lymfatického systému

Co je to lymfatický systém, jak vypadá a jaké má funkce se dozvíte v následujícím webináři. Také se dozvíte něco více o metodě Reflexní terapie lymfatického systému.

Zajímá vás technika reflexní terapie lymfatického systému více?

Hledáte-li cestu, jak pečovat o svůj vlastní lymfatický systém nebo pomáhat v péči druhým, můžete čerpat z některého z našich kurzů. 

Budeme rádi, když přispějeme přínosnými informacemi na vaší cestě zdravým životem.


PharmDr. Vendula Martinková

PharmDr. Vendula Martinková

Specialistka na regeneraci organismu a reflexologii s citem. "Ukazuji lidem jak mohou pomoci svému tělu, aby se začalo uzdravovat samo, a pomáhám jim objevit a rozvíjet vlastní potenciál".

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *