Online kurz: Reflexní masáž rukou - Sebeošetření

Zajímá vás reflexologie, alternativní medicína a celostní přístup ke zdraví?

Přáli byste si odhalit tajemství reflexních plošek, ale nevíte jak začít?

Chcete si přímo na sobě vyzkoušet pozitivní účinky reflexní masáže? Pohodlně na vlastních rukou, které máte stále při sobě?

Chcete se inspirovat, jak sobě i druhým rychle a efektivně pomoci od bolesti a dalších zdravotních potíží?

Proměňte svůj dotek v léčivý nástroj neuvěřitelných možností!

Reflexní terapie (reflexní masáž) je více než 5 tisíc let používaná metoda k obnově přirozeného toku životní energie v těle a zlepšení jeho regenerační schopnosti. Jedná se o tlakovou masáž reflexních oblastí a zón na chodidlech nebo rukách (ale i kdekoliv jinde na těle), kterým říkáme reflexní plošky. Nejde tedy o body jako v akupunktuře nebo akupresuře, ale opravdu o celé plošky, které jsou svou velikostí úměrné velikosti ošetřovaného orgánu nebo části těla.

Když využijeme představu obrazu těla, který promítneme na jakoukoliv jeho část, v tomto případě na ruce, tak získáme jeho zmenšenou kopii, se kterou se lépe pracuje. Na rukou nám tak vznikne pomyslná mapa reflexních plošek jednotlivých orgánů a části těla a jejich masáží je můžeme jak uvolnit, tak povzbudit a získat informace o tom, co se v celém těle děje. Reflexní plošky se využívají nejen pro terapii, ale i pro diagnostiku.

1

Reflexní masáž rukou můžeme využívat prakticky kdykoliv, a to jako prevenci, ale i rychlou pomoc při konkrétních potížích (akutních i chronických).

Pozadí Ruce

Tento on-line kurz je určen pro všechny z vás, které zajímá téma reflexologie, chcete zjistit a vyzkoušet si sami na sobě účinky reflexní masáže rukou a získat tak velmi efektivní nástroj, který se stane běžnou součástí vašeho (zdravého) životního stylu. 

Díky kurzu si tak můžete doslova osahat jednotlivé poznatky a aplikovat je přímo na sobě.

Kurz je také určen pro všechny, kteří se zajímají o tradiční čínskou medicínu a celostní přístup ke zdraví a zajímá je přesah k dalším souvislostem jako je teorie pěti elementů nebo psychosomatika

Kurz ocení také lidé, kteří trpí řadou chronických obtíží a díky kurzu získají informace, jak využít reflexní masáž rukou jako prevenci a také jako jeden z efektivních nástrojů při boji s těmito obtížemi.

Své zdraví máte na dosah. Ve svých vlastních rukou.

V kurzu se dozvíte

  • základní principy reflexologie a reflexní masáže (se zaměřením na ruku)

    Získáte základní informace o celé metodě, o tom, proč a jak to funguje, a stručné vysvětlení základního principu Tradiční čínské medicíny. Dozvíte se tak základní, ale nezbytné souvislosti pro pochopení celé metody. Podrobně se zaměříme na reflexologii ruky, plošky a jejich propojení s jednotlivými částmi těla a orgány.

  • Seznámíte se se zásadami ošetření (masáže) sebe i druhých

    Někdy je méně více a všeho moc škodí. Odpovíme si kdy, je vhodné masáž provádět, kdy by se naopak masáž dělat neměla. Jak často, jak dlouho a jak přistupovat k akutním a nebo chronickým potížím.

  • Získáte základy celostního pohledu na zdraví, dotkneme se učení o pěti elementech i psychosomatiky

    Zabrousíte do teorie čínského pentagramu a propojíte si jednotlivé reflexní plošky rukou s jeho elementy (dřevo, voda, kov, země, oheň). Na jednotlivé plošky, resp. orgány a části těla, se podíváte také z psychosomatického hlediska a řekneme si tipy na různé bylinky, kterými můžeme tyto okruhy podporovat a vhodně tak doplňovat účinky reflexní masáže.

  • Naučíte se základní techniky reflexní masáže

    Ukážeme si typy hmatů a jednotlivé techniky masáže. Dozvíte se, k čemu slouží univerzální reflexní plošky a jak s nimi pracovat. Zaměříme se také na pomocné plošky a vyrovnávací hmaty. Díky kurzu tak budete schopni se na ruce rychle zorientovat a zaměřit se na ty nejzásadnější části těla a orgány.

  • Ukážeme si konkrétní postupy, jak cíleně ovlivňovat páteř a pohybový systém

    Reflexní masáže jsou úžasnou možností, jak si ulevit od akutní i chronické bolesti a také si udržovat svůj pohybový systém zdravý, když se tolik hýbat nemůžeme. Jistě znáte příčiny bolesti zad a páteře. V kurzu si ale také ukážeme postup, jak s těmito bolestmi bojovat a jak si s využitím reflexní terapie pomoci při uvolnění páteře.

  • Dozvíte se jak na bolest, krizi, první pomoc, nachlazení, posílení imunity, nespavost, zácpu…

    Ukážeme si, jak využít reflexní terapii při zmírnění bolestí, při řešení konkrétních akutních i chronických potíží nebo při řešení krizových situací. K tomu nám pomohou základní univerzální plošky a instrukce jak na to.

  • Získáte praktickou inspiraci, jak hned začít aplikovat reflexní masáž rukou na sobě

    I když zrovna žádný zdravotní problém neřešíte, tak je reflexní masáž rukou velmi rychlou, snadnou a příjemnou možností, jak pomáhat svému tělu, aby zůstalo zdravé a v kondici. Ruce máte pořád při sobě, jsou dobře dostupné, tak proč je nevyužít k uvolnění těla, povzbuzení metabolismu, a tím i ke každodenní podpoře imunity. Jediné, co je třeba investovat, je váš čas. Od nás získáte do začátku Masážní sestavu pro každý den a věříme, že časem si ji nejen díky poznatkům z kurzu upravíte přesně pro své potřeby.

  • Nejste v tom sami a můžete se nás na cokoliv ptát

    Můžeme se spolu potkat ve FB skupině k našim online kurzům, kde vám rádi odpovíme a můžete také diskutovat s ostatními. Jsme i na telefonu nebo emailu, takže cokoliv nebude jasné, určitě vysvětlíme.

Pokud vás zajímá, jak reflexní masáž rukou využít také u druhých, podívejte se na rozšířenou verzi kurzu Ošetření sebe i druhých, kterou nabízíme včetně Osvědčení o absolvování zde>>>

Na co se můžete v kurzu těšit

V rámci čtyř tématických modulů budete mít k dispozici

  • 17 videí s vysvětlením teorie a názornými ukázkami celkovou stopáží 81 min
    • Přivítání v kurzu 2:43
    • Orientace na rukách 0:48
    • Zobrazení těla na ruce 2:11
    • Pentagram – princip zařazení jednotlivých reflexních plošek k elementům 2:14
    • Akutní vs. chronické potíže 2:24
    • Reflexní plošky elementu dřeva (okruh jater) 7:29
    • Reflexní ploška páteře 7:38
    • Reflexní plošky elementu vody (okruh ledviny) 7:43
    • Reflexní plošky elementu kovu (okruh plíce) 7:10
    • Reflexní plošky elementu země (okruh slezina, slinivka) 6:32
    • Reflexní plošky elementu ohně (okruh srdce) 5:57
    • Typy hmatů 5:21
    • Univerzální plošky 5:47
    • Pomocné plošky 3:01
    • Páteř a pohybový systém (uvolnění páteře) 6:03
    • Nachlazení a zahlenění 3:43
    • Podpora imunity 0:45
    • Masážní sestava na každý den 5:10
    • Kam dál 0:50
  • Několik stran textu týkajícího se reflexních masáží
  • PDF s grafikou univerzálních plošek ruky ke stažení
  • Přístup do absolventské facebookové skupiny

Pro koho je kurz určen?

  • Pro každého, koho zajímá celostní přístup ke zdraví
  • Pro veřejnost (sebeošetření) – není potřeba předchozích zkušeností
  • Pro odborníky (lze aplikovat i na druhých) – zejména z oboru masáže, manikúra, wellness, péče o druhé a vlastně ze všech oborů, které mají souvislost se zdravím a péčí o tělo
  • Pro všechny, kteří řeší vlastní akutní nebo chronické potíže a chtějí se rozšířit obzory o další techniky a možnosti jejich řešení
  • Pro všechny, kteří chtějí povzbudit své tělo, regeneraci, metabolismus a imunitu
  • Pro všechny, kteří milují masáže a chtějí zkoušet něco nového
  • Pro všechny, kteří chtějí konečně začít…

A kdo jsem já?

Já

Jmenuji se Vendula Martinková.  Jsem doktorka farmacie a maminka dvou malých školáků. Od malička mě fascinuje lidské tělo a vše, co se děje uvnitř něj. To, jak se o něj máme starat, aby bylo zdravé, a také, jak mu pomoci, když onemocní.

Asi proto jsem vystudovala farmacii a několik let jsem pracovala v lékárně. Když se mi narodili kluci, chtěla jsem zdraví řešit co nejšetrněji, a proto jsem se začala zabývat různými alternativními postupy. Tehdy jsem se na zdraví začala dívat více celostně a do cesty mi přišla reflexní terapie. Já jsem ji samozřejmě začala zkoušet sama na sobě i na svých dětech, které ji milují. A co víc, masírují i kluci mně :D.

Využíváme hlavně masáž na uvolnění zadní rýmy a zahleněné průdušky, a také masáž při bolesti bříška a zácpě. Protože ne vždy a všude můžeme masírovat nožičky, tak často masírujme ručičky a povzbuzujeme imunitu hrou na gorilu.

Zároveň mám svou několikaletou soukromou praxi celostní poradkyně v oblasti zdraví a reflexní terapii využívám při práci se svými klienty. Mohu tedy s klidným svědomím říct, že všechny postupy mám ověřeny a vyzkoušeny.

Pořádám a lektoruji také živé kurzy reflexní terapie.

Jak kurz probíhá

  1. Kurz objednáte přes tlačítko Objednat níže na stránce.
  2. Jakmile kurz uhradíte, tak vám přijdou přístupové kódy do uzavřené části našeho webu s online kurzem.
  3. Přístupové kódy jsou jen pro vás a můžete se s nimi opakovaně přihlašovat ke kurzu po dobu 12 měsíců, kdy máte garantovány aktualizace kurzu. 
  4. Kurz máte okamžitě zpřístupněný celý a záleží jen na vás, jakým tempem a kdy budete studovat, protože chápeme, že s malými dětmi není vždy snadné najít si na učení čas.
  5. V kurzu jsou jak části teoretické, tak především videa, která jsme záměrně udělali kratší, abyste si mohli vybrat přesně to, co vás zajímá a nezabralo vám to moc času.
  6. Ke kurzu existuje i podpůrná FB skupina, kde se můžete ptát nebo diskutovat s ostatními. Určitě toho využijte.

Nic neriskujete.

Na tento online kurz dáváme 14 denní záruku vrácení peněz. Pokud se vám nebude líbit, stačí napsat a my vám obratem pošleme peníze zpět.

Stažený Soubor

Online kurz, možnost vše se naučit a vyzkoušet v pohodlí domova a kdykoliv se k materiálům vrátit nyní získáte za

899 Kč /35,99 €

749 Kč / 29,99 €

Ceny jsou včetně DPH

Po kliknutí na tlačítko objednat máte možnost vyplnit objednávkový formulář, zadat fakturační údaje, zkontrolovat si je, zvolit způsob platby, přečíst si Všeobecné obchodní podmínky a objednávku odeslat. Po odeslání vás systém přesměruje na platební bránu nebo na platební údaje pro platbu bankovním převodem. Po uhrazení částky vám do emailu přijdou přístupové údaje do uzavřené sekce s celým kurzem. Maily chodí bezprostředně, proto prosím zkontrolujte svoji emailovou schránku a podívejte se i do hromadné a nevyžádané pošty!

Platba ze Slovenska: Pro platby ze Slovenska máme účet v eurech u Fio banky a veškeré platby probíhají v režimu europlatby. Znamená to, že neplatíte žádné poplatky za převod do zahraničí a poplatky jsou účtovány jako běžný platební styk mezi bankami (tedy ve většině případů úplně bez poplatku). Platí to u plateb převodem i u platby kartou.

  • Máte kolem sebe nadšence do masáží a zdravého životního stylu a hledáte inspiraci na hezký a netradiční dárek? Nyní můžete darovat kterýkoliv náš online kurz.
  • Poukaz má platnost 1 rok a funguje jako 100% sleva na kurz.
  • Na dárkové poukazy poskytujeme prodlouženou garanci vrácení peněz 21 dní.
  • Dárky pro vaše blízké můžete bez stresu řešit z pohodlí domova.

Co na kurz říkají absolventi

Otázky, které možná máte

Opravdu se vše mohu naučit přes online kurz?

Online kurz samozřejmě plně nenahradí zážitek osobní přítomnosti na živém kurzu. Navíc ani živý kurz nezaručuje, že je člověk hned profík. Ale v dnešní rychlé době je to skvělá možnost, jak získat nové informace, poznat nové metody a pak se svobodně rozhodnout, jestli se o téma má nebo nemá smysl zajímat a hledat si další cesty, jak znalosti a dovednosti prohloubit. Díky opakovanému přístupu je možné si informace rychle osvěžit a při sledování videa si vše lépe představit. 

Nemůžu ublížit neodbornou masáží nebo zásahem?

Tyto kurzy vznikají pro to, aby lidem pomáhaly. Reflexní terapie sama o sobě je velmi bezpečná metoda a není třeba ji zařazovat do metod, které musí nutně aplikovat odborník. Vždyť reflexní terapie působí v každou chvíli když chodíte po nerovném povrchu nebo cokoliv děláte rukama. Z toho důvodu není možné jedním nevhodným zmáčknutím způsobit větší problém. Daleko důležitější je vnitřní rozpoložení člověka, které druhého ovlivňuje daleko více. Šikovný a zkušený reflexolog však opravdu dokáže tělo nastartovat nevídaným způsobem, takže se spíše budete potýkat s tím, že efekt nebude hned takový, jaký byste si přáli, ale postupně se k němu dopracujete. Ale i tak v kurzu uvádíme situace, kdy masáž není vhodná a vybíráme takové informace a hmaty, které jsou bezpečné i v rukou naprostého laika.

Nemám si raději vybrat rovnou živý kurz?

To samozřejmě můžete. Ale naše velmi dobrá zkušenost z posledních kurzů je, že pokud už účastník prošel online kurzem, tak rychleji zvládl veškerou praxi a přijel na kurz už s konkrétními dotazy, a tím pádem mu to vcelku dalo mnohonásobně více. Opačně ti, kteří si po živém kurzu prošli online, tak si pak informace lépe zafixovali a měli možnost kontroly správného provedení masáže.

Zajímá vás možnost živého kurzu?

Více o kurzu a o vypsaných termínech se dozvíte tady>>